TOTAL OIL Türkiye LED sayesinde bundan sonra daha çok ilgi çekecek
TOTAL OIL Türkiye OSRAM LED ürünleri ile enerji tasarrufu yapıyor
Rekabatin arttığı günümüzde, binaların, yapıların, ticari işletmelerin öne çıkarılması, farkındalık yaratılması çok önemli. Geceleri ticari işletmelerin öne çıkarılması, görünülürlüğün arttırılması yapay ışık kaynakları ile mümkün olmaktadır. Bu sepeple reklam panolarında ve kurumsal kimlik çalışmalarında öne çıkan dekoratif aydınlatmada modern ışık kaynaklarını kullanmak çok yaygın. Elektrik enerjisi kullanılarak elde edilen ışığın en az maliyetlerde en çok faydanın sağlanması hedeflenmelidir.
Daha önceleri standart Floresan lambalar kullanılmakta iken, aşağıdaki avantajlarından dolayı modern Led ışık kaynakları tercih edilmektedir. Bu proje TOTAL OIL grubunun dünya genelindeki tüm iştiraklerinde uygulanmak üzere, enerji tasarrufu ve çevre bilincini oluşturabilmek için başlattığı EcoServices sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamındaki çalışmalar kapsamındadır. TOTAL OIL petrol istasyonlarının kurumsal yapısına uygun doğrusal kırmızı ışık kağnağı olarak artık yenilikçi OSRAM BackLIGHT LED modülleri ve OPTOTRONIC güç kaynaklarını kullanmaktadır. TOTAL OIL TÜRKİYE aşağıdaki kriterleri dikate alarak OSRAMürünleri ile enerji verimliliğini ve çevreye katkıyı seçti.
- Enerji tasarrufu
- Çevre dostu
- Uzun ömür ile düşük bakım maliyetleri (50.000 saat ve üstü)
- Güvenliği arttıran düşük gerilimle çalışma
- Tasarım ve uygulama kolaylığı
Bu projede kullanılan OSRAM BackLIGHT LED modulleri ve OPTOTRONIC güç kaynakları yüksek teknoloji satadartları ile üretilmiştir. Sadece Kaliteli ürünün kullanılmasının yüksek faydayı sağlamasını beklemenin doğru bir yöntem olmadığını düşünen OSRAM proje grubu, bu projede doğru ürünün kullanılmasından, doğru montajın yapılmasına kadar tam desteğini vermiştir. Ugulamayı yapan firmalara öncelikle ürünler hakkında teknik bilgiler, ürün montajının yapılmasında izlenecek yollar ve dikkat edilecek konuları da içeren detaylı teknik eğitimleri vermiştir.
Klasik yöntemde, herbir petrol istasyonunda ortalama 70 metre doğrusal aydınlatma için 50 adet 58W standart Fluoresan kullanılmakta ve balast kayıpları ile birlikte 3250W güç harcanmaktadır. OSRAM BackLIGHT kırmızı LED modullari ile 70 metrelik bir doğrusal aydınlatmada 275 W toplam enerji harcanmakta ve %91 enerji tasarrufu sağlanmaktadır. Günde 12 saat kullanımla 1 yılda herbir petrol istasyonu için yaptığımız enerji tasarrufu ile kazanımlar aşağıdadır.
- 13.030 kWh enerji tasarrufu sağlanmaktadır.
- 3.258 TL parasal tasarruf edilmektedir.
- 6.515 kg daha az CO2 salınımı olmaktadır.*
- 6.515 CO2 için, 325 adet ağaca ihtiyaç vardır.**
OSRAM HAKKINDA
OSRAM Siemens’in Sanayi Bölümüne aittir ve dünyanın iki önder ışık üreticisinden biridir. 2008 mali yılında (30 Eylül 2008’e kadar olan süre) yüzde 88’i yurt dışında olmak üzere 4,6 milyar Euro ciro yapmıştır.
OSRAM ışık branşının ileri teknolojiye sahip bir firmasıdır: Bugün cironun yüzde 60’tan fazlası enerji tasarruflu ürünlerden gelmektedir. Büyük ölçüde uluslararası odaklı firma dünya çapında 43.500 çalışana iş vermekte, yaklaşık150 ülkedeki müşterilere teslimat yapmaktadır ve 17 ülkedeki 46 imalathanede üretim yapmaktadır.
*Fosil yakıtlardan enerji üretilirken kWh başına, 0,5 kg CO2 açığa çıkar.
**Bir ağaç yılda 20 kg CO2 absorbe eder.
Press contacts:
OSRAM
Uluç Atlığ
Tel: +90 (212) 3 26 39 - 26
Fax: +90 (212) 2 36 86 - 35
Email: info@osram.com.tr


